Hallema Coaching | Heart Rate Variability
Heart Rate Variability
Heart Rate Variability
21658
post-template-default,single,single-post,postid-21658,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Vrouwen met ballen

 

Stress, ik heb het er al veel vaker over gehad (stress maakt ziek), maar ik zie het toenemen bij de vrouwen in mijn praktijk. Niet zo gek natuurlijk in deze bizarre tijd met Covid-19, thuisonderwijs het afgelopen jaar en het thuiswerken.

 

Wat deze vrouwen verbindt is het willen hoog houden van alle ballen in hun leven: werk, privé, vrienden, familie, tijd voor jezelf, een hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Kortom veel!

 

En dan komt er een keer een moment dat een van die ballen naar beneden valt of te wel dat jouw lichaam begint aan te geven dat het toch wel veel aan het worden is: je gaat slechter slapen, krijgt hoofdpijn, buik- en maagklachten, je kunt je niet meer goed concentreren. Herken je al iets…?

 

Vervolgens merk je aan jezelf dat je lontje korter wordt, toch ook wel heel moe bent, snel geïrriteerd, het overzicht niet meer hebt. En dat is het moment om in actie te komen! Doe je dit niet, dan kan je wachten op die burn-out. En die wil je echt niet, geloof me.

 

Begin eens met een eerste stap naar bewustwording: kijk bijvoorbeeld eens naar de vraag welke lichamelijk of mentale klachten jij op dit moment ervaart en wat de link kan zijn met jouw ‘ballen in de lucht’ houden. Of de vraag hoe het gaat op je werk, of thuis. Ben je nog steeds die vrolijke, positieve vrouw of merk je dat je minder aardig bent voor jezelf of de anderen in je gezin… Is dit ook wie jij zijn wil..?

 

Een heel mooie vraag die je hierbij kan helpen is deze: Stel dat je morgenvroeg wakker wordt en jij mag gaan doen wat je het liefste wil…. Wat is jouw antwoord dan?

 

Is dit iets heel anders dan wat je nu doet? Zo ja, dan is natuurlijk de vraag wat maakt dat je dit nog niet doet….

 

Dus sta hier eens bij stil (en ja, dat kost je even 10 minuten ????).

 

Kom je er niet helemaal uit of wil je eens sparren, mail me via het contactformulier, dan neem ik contact met je op!Wellicht vang je dan wel alle ballen!