Hallema Coaching | Running Therapie
Hallema Coaching verzorgt mentale en/of fysieke coaching met als doel het opbouwen van innerlijke kracht, het toenemen van zelfvertrouwen en het verhogen van stressbestendigheid.
21496
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21496,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 
RUNNING THERAPIE

Running therapie is het inzetten van hardlopen (of wandelen) om de psychische conditie te verbeteren. De focus ligt bij de begeleiding op het bewegen. Running therapie wordt zowel individueel als in groepsverband aangeboden.

 

Statistieken laten zien dat veel mensen in de huidige, hectische maatschappij last hebben van stress gerelateerde klachten. Ze hebben moeite met het vinden van de ‘uitknop’ waarmee ze de niet aflatende input van prikkels tijdelijk stop kunnen zetten.

 

Wetenschappelijk onderzoek* toont overduidelijk aan dat regelmatig bewegen de mens goed doet. Het bewegen in de vorm van hardlopen brengt processen in het lichaam op gang, waarbij stoffen vrijkomen waardoor we ons beter voelen en minder gejaagd worden. En natuurlijk zal gaandeweg ook de conditie verbeteren.

 

Door met eigen inzet en op eigen kracht je mentale en fysieke conditie te verbeteren, groeit je zelfvertrouwen en zal je vitaliteit toenemen. Je loopt letterlijk de stress uit je lijf!

 

*www.bewegenvoorjebrein.nl

Gecertificeerd running therapeut

Als gecertificeerd en geregistreerd running therapeut én aangesloten bij vereniging running therapie Nederland verzorg ik deze running therapie. Ik begeleid je bij het realiseren van jouw persoonlijke doelen en op eigen tempo werk je toe naar een situatie waarbij je een rustige duurloop van 30 – 40 minuten kan uitvoeren.

Voor wie?

Running therapie is geschikt voor mensen met onderstaande aandoeningen of klachten:

(werk)stress

(lichte) depressie

(dreigende) burn-out

angst- of paniekaanvallen

vermoeidheid

slaapproblemen

lusteloosheid

Herken je één of meerdere van deze aandoeningen of klachten bij jezelf en wil je actief verandering brengen in je leven en leefstijl? Dan ondersteun ik jou hier graag bij met running therapie!

Vergoedingen

Soms wordt running therapie door de zorgverzekeraar geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de basisverzekering of de aanvullende verzekering. Het kan zijn dat je werkgever belang heeft bij je duurzame inzetbaarheid en vitaliteit en bereid is de vergoeding op zich te nemen. Vraag hier dus eens naar.

Verwijzingen

Je hebt in principe geen verwijzing nodig van een arts, maar het wordt wel op prijs gesteld om via je huisarts naar je running therapeut doorverwezen te worden. Om je zonder verwijzing te mogen behandelen, vindt er vooraf een screening plaats. Voorts kan het zijn dat je zorgverzekering wel een verwijzing van een arts vereist. Controleer dus altijd je polisvoorwaarden.