Hallema Coaching | Burnout
Burnout
Stress Burnout
21824
post-template-default,single,single-post,postid-21824,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Vooral door werken, zo je burn-out in!

 

Jeetje, het is alweer december…! Heb je ook het gevoel dat het jaar is omgevlogen…? Maar ook dat je het afgelopen jaar niets anders hebt gedaan dan werken?

 

Het was wederom een bizar jaar en zo veel mensen hebben de gewoonte ontwikkeld om veel te veel tijd te besteden aan werken en niet genoeg tijd aan leven.

 

En al werkend en steeds harder werkend, zit je – voor dat je het weet – in een neerwaartse spiraal van stress, lichamelijke en psychische klachten. En het ergste van alles is dat dit ertoe kan leiden dat we langzaam een dieper begrip verliezen van wie we zijn. We nemen niet meer de tijd om hierbij stil te staan. Ook niet om te voelen wat we nu echt willen of juist niet meer willen.

 

Dus om ‘iets’ te voelen gaan we weer aan het werk – op zoek naar dat doel, die prestatie en (carrière gebaseerde) waarde.

 

Wordt dit jouw vaste patroon, dan kun je er donder op zeggen dat door die toenemende stress en klachten, die burn-out op de loer ligt. Want wat herken je van de volgende symptomen…?

 

  • Je bent ongeduldiger: dingen die je normaal gesproken prima kan handelen, vind je nu mega irritant.

 

  • Je bent vergeetachtig. Basale dingen, zoals afspraken, of dingen van je boodschappenlijstje vergeet je bijvoorbeeld.

 

  • Je vindt het moeilijk om duidelijke beslissingen te nemen. Wanneer je je gestrest of burn-out voelt, zal je merken dat je dingen gaat uitstellen of gaat nadenken over dingen die je normaal gesproken al had gedaan.

 

  • Je hebt een korter lontje: je herkent jezelf niet (meer) wanneer je weer tegen je collega / man / kind uitvalt.

 

Herken je bovenstaande? Weet dat je lichaam je iets probeert te vertellen. Luister er eens naar! Doe je dit niet, dan ligt die burn-out op de loer.

 

Dat jouw lijf signalen afgeeft is dus geen teken om harder te werken of “nog maar even door te duwen”, het is een teken om TE VERTRAGEN! Geef jezelf hiervoor eens ‘toestemming’ en ga naar buiten en wandel. Of ga lekker bewegen (liefst in de natuur) en zorg dat die lekkere stofjes in je lichaam worden aangemaakt en je die shitstofjes er uit beweegt. Of doe eens een ademhalingsoefening om je lijf weer even tot rust te brengen.

 

Leer de waarschuwingssignalen van je lichaam herkennen en handel er naar. Doe je dit niet, dan komt geheid die burn-out voorbij!

 

Ik werk met veel samen mensen die hiermee te maken hebben. Ben jij een van hen of herken je je in bovenstaande, bericht me eens, dan kunnen we kijken of ik je kan helpen.