Hallema Coaching | Ja of nee: van vast naar freelance
Hallema Coaching verzorgt mentale en/of fysieke coaching met als doel het opbouwen van innerlijke kracht, het toenemen van zelfvertrouwen en het verhogen van stressbestendigheid.
21466
post-template-default,single,single-post,postid-21466,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Ja of nee: van vast naar freelance

Afgelopen Januari ben ik geïnterviewd door het magazine Marie Claire. Het artikel verscheen in het magazine en is ook online terug te lezen. 

Misschien zit het ’m voor jou in de intense werktijden, waardoor je je kinderen amper ziet. Of het te lage salaris, waar je baas geen concessies in wil doen. Speaking of which: het kan ook de baas zelf zijn, die maar wat aan lummelt terwijl jij je het leplazarus werkt. Hoe dan ook: zet op een rij wat je dwarszit en let er bij het maken van een nieuwe keuze op dat je dié elementen in ieder geval vermijdt. Loopbaancoach Natasja Hallema (hallemacoaching.nl) werkt met mensen die carrièretechnisch niet lekker in hun vel zitten: “Ontevreden zijn met je baan blijkt vaak neer te komen op het gevoel dat je vast zit. Een gebrek aan vrijheid, verantwoording moeten afleggen, je dag niet zelf in kunnen delen. Het moéten in plaats van het mogen, daar krijgen veel mensen de kriebels van.”

Maar vergeet ook niet te kijken naar de dingen die je wel blij maken. Of dat nou is dat je etsend naar je werk kunt of af en toe bijspringt op een andere leuke afdeling. Maak oldschool lijstjes, of praat met anderen over je twijfels. Door iets uit te spreken kom je er beter achter wat je wilt en denkt, dan wanneer je in je eentje blijft piekeren. Hallema: “Je bent op je werk vaak bezig met wat niét goed gaat, in functioneringsgesprekken bijvoorbeeld. Zonde, want de dingen die goed gaan, zijn juist vaak de dingen waarop je het meeste kunt betekenen voor een bedrijf. Als je de werkzaamheden op dat vlak kunt verbreden of vergroten, ben je vaak al een stuk gelukkiger.”

Lees het hele artikel